Fikir Yarışması – İhracat Haftası 2017

12-09-2017

Türkiye İthalatçılar Meclisi (TİM) ( www.tim.org.tr ) tarafından ihracatımızın sürdürülebilir ve kalıcı bir şekilde artırılmasına yönelik olarak yapılan çalışmalar çerçevesinde, bu yıl  1 – 3 Kasım 2017 tarihleri arasında İstanbul’da “İhracat Haftası 2017” programı gerçekleştirilecektir.

Geleneksel hale getirilerek her sene tekrarlanması planlanan program kapsamında, üniversiteli gençlere ihracat bilincinin aşılanması amacıyla ihracatı artırma yöntemleri, yeni ürünler ve yeni pazarlar konularında fikir yarışması düzenlenecektir.

Söz konusu hafta çerçevesinde düzenlenecek ihracat konulu fikir yarışması için başvuruların 16 Ekim 2017 Pazartesi günü mesai bitimine kadar https://goo.gl/JRqWst linki üzerinden iletilmesi gerekmektedir.

Yarışmaya her üniversiteden bölüm farkı gözetmeden katılımın olması ve dereceye giren öğrencilere ödüllerinin anılan programda takdim edilmesi planlanmaktadır.

TİM – İhracat Haftası 2017 Fikir Yarışması
Yarışma Takvimi:
16 Ekim 2017 Fikirlerin üniversite öğrencileri https://goo.gl/JRqWst linki üzerinden iletilmesi için son tarih
17-23 Ekim 2017 Başarılı bulunarak TİM’e iletilen eserlerin Değerlendirme Kurulunca değerlendirilmesi
24 Ekim 2017 www.tim.org.tr/duyurular  internet adresinde sonuçların açıklanması
1-3 Kasım 2017 Ödül Töreni

KATILIM KOŞULLARI: Yarışma tüm resmi ve özel üniversite öğrencilerine açıktır.

YARIŞMA KOŞULLARI: Yarışmaya gönderilecek fikirlerde aranacak şartlar:

1. Yarışmaya katılacak İhracat Fikri, yarışmacılar tarafından geliştirilmiş ve iş hayatına uygulanabilir nitelikte olan ihracatı artırma yöntemleri, yeni ürünler ve yeni pazarlar konularındaki her türlü özgün fikir olabilir. Fikir kapsamı konusunda bir sınırlama olmamakla birlikte; yarışmacılar aşağıdaki hususları peşinen beyan ve taahhüt ederler:

* Yarışmaya sunulan İhracat Fikri’nin kapsadığı ürün veya hizmetten kazanç elde etmek amacıyla bir tüzel kişilik kurmadıklarını;

*Yarışmacılar tarafından yarışmaya sunulan İhracat Fikri’nin, tamamen yarışmacılara ait ve herkes tarafından öngörülemeyecek özgün bir fikir olduğunu ve üçüncü kişilerin fikri mülkiyet haklarını ihlal etmediğini;

* Üçüncü kişilerin fikri mülkiyet haklarının ihlaline ilişkin ileri sürebilecekleri her türlü talep ve davadan şahsen sorumlu olacaklarını, TİM ve TİM adına hareket eden herkesi her türlü talep ve davadan ari tutacaklarını;

* İhracat Fikri’nin hukuka uygun, TİM değerleri ve genel ahlak kuralları ile çatışmayan, hiçbir kişi ve kurumu rencide etmeyen bir fikir olduğunu.

1. Herhangi bir zorunluluk olmamakla birlikte; yarışmacılar, yarışmaya sunulan İhracat Fikri’nin tamamı veya bazı unsurları üzerinde patent, faydalı model, marka veya sair fikri mülkiyet hakları için Türk Patent Enstitüsü veya diğer ofisler nezdinde başvuruda bulunmuş veya tescil elde etmiş olabilirler. Bu halde, söz konusu fikri mülkiyet hakkına ilişkin yapılan işlemler ve durum hakkında kısaca bilgi verilmesi gerekmektedir. TİM, gerekirse bu konuda daha fazla bilgi talebinde bulunabilir.
  2. Yarışma koşullarından herhangi birini sağlamayan İhracat Fikirleri değerlendirmeye alınmayacaktır.
  3. Yarışmaya katılan çalışmanın daha önce düzenlenen benzer yarışmalarda dereceye girmemiş olması gerekmektedir.

DEĞERLENDİRME KURULU:

Kurulumuz merkezine iletilen eserlerin nihai değerlendirmesi, TİM Yönetim Kurulu üyeleri ve Genel Sekreterlik temsilcilerince oluşan bir heyet tarafından değerlendirilecektir.

ÖDÜL TÖRENİ:

Türkiye genelinde dereceye giren öğrencilere ödülleri, 1-3 Kasım 2017 tarihinde düzenlenecek olan “İhracat Haftası 2017” kapsamında İstanbul’da düzenlenecek törende verilecektir.

ESERLERİN GÖNDERİLECEĞİ ADRES:

Eserler İhracat Fikri sahibi öğrenciler tarafından https://goo.gl/JRqWst  linkine iletilecektir.

Detaylı Bilgi İçin: ihracathaftasi@tim.org.tr

Başarılar Dileriz.