“Yurt Dışı Eğitim ve Kariyer” Bilgilendirme Toplantıları Gerçekleşti“ (31 Ekim 2018)

02-11-2018

DEÜ Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından Tınaztepe ve Dokuzçeşmeler Yerleşkelerinde organize edilen toplantılarda öğrencilere, mezun olmadan önce nasıl verimli yurt dışı deneyimleri edinebileceklerine dair seçenekler paylaşıldı. 31 Ekim 2018 Çarşamba günü önce İşletme Fakültesi Konferans Salonu’nda daha sonra da İİBF Mavi Salonda Dokuz Eylüllü öğrencilerle bir araya gelindi.

Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatör Vekili Prof. Dr. Asuman ALTAY, günümüzde öğrencilerin mezuniyet sonrasında evrensel değerlerle şekillenen bir çalışma hayatıyla karşı karşıya kalacağını, bu ortamda sahip oldukları tüm beceri ve donanımları yine global bir bakış açısıyla taçlandırdıkları takdirde hem kendi yeterliliklerini geliştirebileceklerini hem de ülkemiz iş gücünün ve ekonomisinin global anlamda daha etkin ve saygın olarak algılanmasına da destek olacaklarını ifade ederek, yurt dışı eğitim ve kariyer deneyimlerinin önemini vurguladı.

Success International Yurt Dışı Danışmanlık Work and Travel Koordinatörü Mustafa Kemal KAYA ve İzmir Şube Müdürü Anıl AKÇAKAYA, gelecek planlarında yurt dışı deneyimleri de olan öğrenciler için Dil Okulları, Yüksek Lisans, Mesleki Sertifika Programları ve Amerika Birleşik Devletleri’nde uygulanan Work and Travel Kültürel Değişim Programı hakkında detayları aktardılar. Yetkililer, öğrencilerin kendi hedeflerine, kariyer planlarına ve içinde bulundukları farklı koşullara göre yurt dışı deneyim planlamalarını yapmaları gerektiğini belirtirken her deneyim seçeneğinin farklı koşulları ve kazanımları olduğunu vurguladı. Toplantıda ayrıca, daha önce Work and Travel Programı’na katılmış olan Edebiyat Fakültesi Mütercim Tercümanlık 4. Sınıf öğrencisi Mehmet Can ÇİMENTEPE de ABD’de yaşadığı çalışma ve yaşam deneyimlerini paylaştı.

ydek