“BU KARİYER NEREYE GİDER” KARİYER KOÇLUĞU PROJESİNDE KOÇLAR VE ÖĞRENCİLER İLK DEFA BİR ARAYA GELDİ.
12 Aralık 2017 Çarşamba günü, Dokuz Eylül Üniversitesi Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü’nde (KPMİ) “Bu Kariyer Nereye Gider?” Kariyer Koçluğu Programı’nda seçilen son sınıf öğrencilerle proje kapsamında gönüllü koçluk yapacak profesyoneller ilk defa bir araya geldi.
2017-2018 öğretim yılının başında Dokuz Eylül Üniversitesi Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü (KPMİ) ve Association for Coaching Türkiye (AC Turkey) (Koçluk Derneği Türkiye Ofisi) arasındaki protokolle hayata geçen “Bu Kariyer Nereye Gider?” Kariyer Koçluğu Programı’na DEÜ’nün tüm fakülteleri ve meslek yüksekokullarındaki son sınıf öğrencilerden 1.000’e yakın başvuru kabul edildi. Öğrencilerin başarı düzeyleri, kariyer hedefler, staj tecrübeleri vb. birçok değişken değerlendirilerek seçilen 20 farklı öğrenci KPMİ’de gerçekleştirilen tanışma toplantısında koçlarla bir araya geldi. AC Turkey yetkilisi ve program koordinatörü Nuray EKİNCİ öğrencilerin teker teker koçluk beklentilerini öğrendi ve tüm bu program süresince koçların kendilerini bu beklentileri nasıl karşılayacaklarını anlattı. Dokuz Eylül Üniversitesi Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Murat ÇOLAK ise öğrencilere kariyer anlamında her türlü desteği vereceklerini belirtirken öğrencilerin koçlukla programına başlarken en önemli görevlerinin ilk önce kendilerine inanmak olduğunu söyledi.
Gönüllü koçlarla sohbet eden öğrenciler, hem birbirlerini hem de koçları yakından tanıma olanağı buldular. AC Turkey, koçlarla öğrencilerin birbirileriyle ilgililik durumlarına göre eşleştirmeleri yapıp görüşme takvimini başlatacak. Koçlar ve öğrencilerin birebir görüşmeleri, DEÜ Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü ve DEÜ Sürekli Eğitim Merkezi salonlarında gerçekleşecek. Koçluk seanslarının en az 4 kere olması ve güz öğretim dönemi sonuna kadar sona ermesi planlanıyor.