Çalışma Hayatında Sosyal Diyaloğun Geliştirilmesi: ÇALIŞMA YAŞAMINA BİR ADIM KALA BİLMENİZ GEREKENLER

19-04-2017

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), sosyal adaletin sağlanması ve uluslararası platformda tanınan insan ve emek haklarının hayata geçirilmesi amacıyla çalışan Birleşmiş Milletler’in bir uzmanlık kuruluşudur.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yararlanıcısı olduğu, ILO Türkiye Ofisi tarafından yürütülen ve AB tarafından finanse edilen “Çalışma Hayatında Sosyal Diyaloğun Geliştirilmesi” projesinin ana hedefi, çalışma hayatında tüm düzeylerde sosyal diyaloğun geliştirilmesidir. Bu amaca ulaşmak üzere çalışma hayatına atılacak genç nesillerin sosyal diyalog ve toplu iş hukuku konularında bilgi ve farkındalıklarının artırılması hedeflenmektedir.

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde gerçekleşecek olacak Bilgilendirme Toplantısı’nda Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri, DEÜ öğrencilerine yönelik olarak aşağıdaki konu başlıklarında bilgilendirmede bulunacaklardır:

·         ILO (International Labour Organization) ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı hakkında bilgi.

·         Sosyal taraflar kimdir? Sosyal diyalog nedir? Gençlerin sosyal diyaloğa katılımı.

·         Çalışma yaşamında sosyal diyaloğa ilişkin haklar

Bilgilendirme toplantısı 27 NİSAN 2017 Perşembe Günü, DEÜ İİBF Mavi Salon’da, saat 15:30’da gerçekleşecektir.

AFİŞ İÇİN TIKLAYINIZ