“Ege Bölgesi Kariyer Fuarı” ile binlerce öğrenci yüzlerce firma ve kurumla buluştu

15-04-2019

T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin desteğiyle Ege Bölgesi’ndeki üniversitelerimiz bir araya gelerek bölgedeki üniversite öğrencileri için kapsamlı bir kariyer organizasyonu düzenledi. Dokuz Eylül Üniversitesi’nin ev sahipliğinde organize edilen ve Ege Bölgesi’ndeki 18 farklı üniversitenin öğrencilerinin katılımına açık olan etkinlik 14 Mart 2019 Perşembe günü Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleşti.

işte Ege Bölgesi Kariyer Fuarı‘ndan bazı notlar:

• Etkinlik 14 Mart Perşembe günü saat 10:00 ile 18:00 arasında gerçekleşti.
  • Ege Bölgesi Paydaş üniversitelerimiz şu şekilde:
    • Ege Üniversitesi
    • Dokuz Eylül Üniversitesi
    • İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
    • İzmir Katip Çelebi Üniversitesi
    • İzmir Bakırçay Üniversitesi
    • İzmir Demokrasi Üniversitesi
    • İzmir Ekonomi Üniversitesi
    • Yaşar Üniversitesi
    • Manisa Celal Bayar Üniversitesi
    • Afyon Kocatepe Üniversitesi
    • Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi
    • Balıkesir Üniversitesi
    • Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
    • Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
    • Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
    • Pamukkale Üniversitesi
    • Uşak Üniversitesi

• Üretim, bilişim, elektrik elektronik, eğitim, denizcilik, maden, seramik, tekstil, adalet, sağlık, ambalaj, turizm, lojistik, gıda gibi pek çok sektörden katilim gösteren 250 ‘ye yakın firma/kurum/kuruluş etkinlikte yer aldı. Gün boyunca çoğunluğu İzmir olmak üzere, Ege bölgesinden 11 bin civarında öğrenci, etkinlik alanını ziyaret etti.
  • Etkinlik Kutlusan ile Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı ana sponsorluğunda gerçekleşti.
  • 17 firma standart sponsor,
  • 6 firma ürün/hizmet sponsoru oldu.
  • 123 firma standart katılım gösterdi
  • 45 kamu kurum ve kuruluşu ile
  • Ege İhracatçılar Birliği, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve KOSGEB ile 17 üniversite stant açtı.
  • DEÜ birimleri de “Anasinifindan Üniversiteye Kariyer Yolculuğu” sloganı ile stant alanındaydı: Dış ilişkiler Koord., DESEM, DEPARK DEUZEM, İMYO, Uluslararası Biyotıp ve Genom Enstitüsü, Özel 7 Yıl İlköğretim Kurumları stant alanında yer alıyordu.
  • 5 ayrı salonda kariyer odağında çeşitli panel ve oturumlar ile atölye çalışmaları ve mülakatlar gerçekleşti.
  • DEÜ Rektörü ProDr.Nukhet Hotar’in açılış konuşması ve ardından yine kendisinin moderatörlüğünde İzmir’deki üniversite rektörlerinin konuşmacı olarak katıldığı Ege Bölgesi Kariyer Fuarı Açılış Paneli gerçekleşti.
  • İş piyasaları ve mezunlar oturumu ile iş piyasalarının mezun adaylarından neler beklediği mezunların sahip olması gereken nitelik ve yetkinlikler üzerinde konuşuldu.
  • Denizcilik sektörü ve kariyer fırsatları panelinde yurt içi ve yurt dışında gemi adamlarının istihdamı, gemi acenteciliği, liman-marina işletmeciliği, brokerlik ve gemi sörveyi gibi alanlarda yetkinlikler ile ilgili bilgi paylaşımlarında bulunmuşlardır.
  • Yaratıcı drama ile iş görüşmesine hazırlanma, kariyer tüyolari, iş hayatında başari gibi başlıklar ile yine kariyer odağında öğrencilere bilgi paylaşımı gerçekleşti.
  • DEPARK’In “Endüstri 0 İnsan 5.0” başlıklı oturumunun yanında girişimcilik üzerine paylaşımlar ile “düşünceyi tasarlamak” fikir maratonu baslığında IDEATHON gerçekleşti.
  • Özellikle sağlık, tekstil, eğitim, gıda gibi alanlarda faaliyet gösteren 5 firma öğrencilerle iş/staj mülakatı yaptı.
  • Etkinlik akşam 18:00’e kadar devam

DEÜ HABER PORTALI’NDA YAYINLANAN HABER İÇİN TIKLAYINIZ